Nova odluka

Italija uvodi karantenu putnicima iz Europske unije

Svi putnici iz Europske unije morat će se testirati prije puta, poštivati petodnevnu karantenu i zatim ponovo testirati nakon karantene.
Vijesti / Svijet | 30. 03. 2021. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Italija će uvesti petodnevnu karantenu putnicima iz zemalja članica Europske unije, objavilo je u utorak talijansko ministarstvo zdravstva.

Svi putnici iz Europske unije morat će se testirati prije puta, poštivati petodnevnu karantenu i zatim ponovo testirati nakon karantene.

Za putnike iz zemalja izvan EU-a na snazi je 14-dnevna karantena.

Ta mjera se primjenjuje za sve one koji kreću i stižu na poluotok, uključujući i talijanske državljane, precizirao je jedan dužnosnik ministarstva, prenosi agencija France presse.

Nova mjera odmah stupa na snagu, dan nakon njezine objave u Službenom listu i bit će na snazi do 6. travnja, precizira ministarstvo, dok je uskrsni vikend, koji počinje u subotu i završava u ponedjeljak, jako popularan među stranim turistima za posjet Italiji.

U većem dijelu zemlje na snazi su stroge mjere radi suzbijanja širenja zaraze u trećem valu covida-19, zatvoreni su kafići i restorani, a putovanja ograničena.

Cijeli poluotok će biti u crvenoj zoni (visoki rizik zaraze i maksimalne mjere) za uskrsni vikend.

U pandemiji je do sada u Italiji umrlo više od 108.000 ljudi, prema podacima ministarstva zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close