Nema labavo

Italija će zbog porasta slučajeva produžiti izvanredno stanje

Premijer Giuseppe Conte planira produžiti mjere borbe protiv virusa do 30. rujna, izvijestile su talijanske dnevne novine Corriere della Sera.
Vijesti / Svijet | 29. 09. 2020. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska vlada planira produžiti mjere za sprječavanje širenja koronavirusa do kraja rujna, što uključuje nošenje maski i održavanje mjera socijalne distance.

Mnoge od trenutnih mjera trebaju isteći u ponedjeljak. Međutim, u kratkom roku se očekuje objava nadopunjenog dekreta.

Premijer Giuseppe Conte planira produžiti mjere borbe protiv virusa do 30. rujna, izvijestile su talijanske dnevne novine Corriere della Sera.

Ako bi došlo do produžetka mjera, Talijani bi nastavili nositi zaštitne maske u javnom prijevozu i u javnim zgradama, javlja HINA.

Maske su također obavezne na otvorenim trgovima i drugim vanjskim prostorima između 6 popodne i 6 ujutro.

Autobusi će moći biti popunjeni samo do 80 posto svojih kapaciteta. Ljudi će morati stajati barem jedan metar udaljeni jedni od drugih.

Veća okupljanja će i dalje biti zabranjena, poput koncerata i plesova. Nogometne utakmice će se nastaviti igrati bez publike.

U izvješću je također bilo navedeno da će svi putnici koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske i dalje morati priložiti dokaz o negativnom testu na koronavirus.

To je odgovor na svakodnevni rast broja novih slučajeva u Italiji, s 1700 novih slučajeva zaraze koji su zabilježeni u posljednja 24 sata u petak, što je najviša razina od ranog svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close