Imane Fadil

Istražuje se smrt manekenke koja je svedočila protiv Berlusconija

Berlusconija je najviši talijanski sud 2015. oslobodio optužbi da je platio za seks s maloljetnicom.
Vijesti / Svijet | 16. 03. 2019. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski tužitelji otvorili su istragu o smrti marokanske manekenke koja je svjedočila u jednoj od istraga vezanih za ''bunga-bunga'' žurke bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, objavila je Beta.

''Imane Fadil, 34-godišnja manekenka, umrla je 1. ožujka u bolnici u Milanu gdje je bila na liječenju od 29. siječnja i pokazivala simptome trovanja'', rekao je milanski tužitelj Francesco Greco, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.

Fadil je 2012. rekla novinarima da strahuje za svoju sigurnost poslije izjave tužiocima koji su ispitivali moguće utjecaje na svjedoke i mogućnost da joj je ponuđen novac u zamjenu za šutnju o tome što se događalo na tim zabavama.

Berlusconija je najviši talijanski sud 2015. oslobodio optužbi da je platio za seks s maloljetnicom.

Greco je izrazio žaljenje, prema agenciji Ansa, što bolnica Humanitas nije prijavila pritužbe manekenke Imane ili simptome koji su ličili na trovanje dok je bila na liječenju. On je rekao da su tužitelji obaviješteni o njezinoj smrti tek kada je prijavio odvjetnik manekenke.

Bolnica Humanitas je navela u priopćenju da je priložila rezultate toksikoloških nalaza tužiteljima kada su završeni 6. ožujka, prenijela je Ansa. Talijanska agencija je navela pozivajući se na neimenovane dužnosnike da su testovi ukazivali na ''mješavinu radioaktivnih tvari''. Još se čeka na rezultate obdukcije.


Kopirati
Drag cursor here to close