Unatoč nejgovom negiranju

Istraga demantirala Baldwina: Ipak je on taj koji je povukao okudač

64-godišnji Alec dosljedno je poricao da je povukao okidač pištolja kojima je slučajno ubijena 42-godišnja Halyna, a ranjen redatelj Joel Souza na ranču Bonanza Creek, u Novom Meksiku.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2022. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FBI je završio istragu prema kojoj je zaključio da je holivudski glumac Alec Baldwin povukao okidač pištolja kojim je na setu filma "Rust" ubijena snimateljica Halyna Hutchins, unatoč tome što je on više puta izjavio kako to nije učinio.

64-godišnji Alec dosljedno je poricao da je povukao okidač pištolja kojima je slučajno ubijena 42-godišnja Halyna, a ranjen redatelj Joel Souza na ranču Bonanza Creek, u Novom Meksiku.

Novo izvješće istrage zaključuje da oružje u kojem su trebali biti lažni metci nije moglo samo opaliti, ako okidač nije povučen.

To znači da još uvijek postoji mogućnost da se Alec suoči s kaznenom prijavom, a odjel šerifa Santa Fea potvrdio je da će slučaj proslijediti okružnom tužitelju. Predstavnici vlasti izjavili su kako još čekaju telefonske zapise glumaca, a tužiteljstvo surađuje s policijom okruga Suffolk u New Yorku i Baldwinovim odvjetnicima kako bi ih dobili. Zapise će pregledati detektivi, a spis će zatim biti poslan državnom tužilaštvu kako bi se utvrdilo hoće li optužnica biti podignuta.

Odluku su donijeli provodeći test slučajnog ispaljivanja, ali nije poznato je li to bilo s potpuno istim pištoljem ili kopijom, navodi ABC News.

U razgovorima s istražiteljima Alec je rekao da mu je rečeno da drži hladno oružje, što znači da je trebalo biti napunjeno lažnim mecima te da je opalilo bez da je on povukao okidač.

"Nisam povukao okidač", izjavio je glumac u više navrata, no čini se kako to ipak nije bila istina.

Kopirati
Drag cursor here to close