Teroristički napad

Istanbul: Eksplozije u zračnoj luci - 36 poginulih

Vijesti / Svijet | 29. 06. 2016. u 06:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U samoubilačkim atentatima u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu poginulo je 36 ljudi, među kojima i stranci, a ozlijeđeno ih je oko 150. Za napad je vjerojatno odgovorna Islamska država", rekao je turski premijer Binali Yildirim.

Među ubijenima velika većina su Turci, rekao je jedan dužnosnik, ali ima i državljana drugih zemalja. Zasad nema podataka o kojim se državama radi.

Trojica bombaša samoubojica najprije su nasumce pucala, a potom se raznijela na ulazu u međunarodnu zračnu luku Ataturk.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan snažno je osudio teroristički napad te zatražio odlučni globalni odgovor kada se radi o borbi protiv terorističkih skupina.

"Napad je osudila i Bijela kuća poručivši Turskoj da ima potporu SAD-a. Međunarodna zračna luka Ataturk, kao i aerdorom u Bruxellesu koji je napadnut ranije ove godine, simbol je međunarodnih veza i veza koje nas ujedinjuju", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.

Istanbul je proteklih mjeseci nekoliko puta bio na meti bombaških napada kurdskih militanata i terorista takozvane Islamske države.

Kopirati
Drag cursor here to close