Tvrdi direktor

Ispitivanje podrijetla virusa: WHO šalje stručnjake u Kinu

Ghebreyesus je rekao da će stručnjaci WHO-a zajedno s kineskim kolegama, između ostalog, ispitati kako se virus prenosi sa životinja na ljude.
Vijesti / Svijet | 10. 07. 2020. u 21:41 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus potvrdio je da tim stručnjaka WHO-a putuje u Kinu kako bi istražio izvor nove vrste koronavirusa.

"Dok se nastavljamo boriti protiv pandemije, također istražujemo izvor (porijeklo) virusa. Dva stručnjaka WHO-a odlaze u Kinu na sastanke s drugim znanstvenicima", rekao je Ghebreyesus na konferenciji za novinare koja je održana u sjedištu WHO-a u Ženevi, putem videokonferencije.

Ghebreyesus je rekao da će stručnjaci WHO-a zajedno s kineskim kolegama, između ostalog, ispitati kako se virus prenosi sa životinja na ljude.

WHO inzistira na tome da je novi tip koronavirusa COVID-19 prirodnog porijekla od prvih dana epidemije. Organizacija je bila na meti kritika zbog činjenice da je sedam mjeseci čekala da istraži izvor virusa.

U poruci objavljenoj 14. siječnja s Twitter računa WHO-a iznesena je tvrdnja da nema konkretnih dokaza da se COVID-19 prenosi sa osobe na osobu, a pozivajući se na kineske dužnosnike.

Organizacija je 20. siječnja objavila da se virus prenosio više sa životinja na ljude, iako se u ograničenom broju može prenijeti s osobe na osobu u bliskom kontaktu.

Kopirati
Drag cursor here to close