Prijetnje

Islamska država poručila Obami: Dolazimo u Bijelu kuću

Vijesti / Svijet | 28. 01. 2015. u 07:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Islamske države emitirali su tri video snimke, u kojima prijete da će ubiti jordanske i japanske taoce, ali i uputili izravna prijetnju predsjedniku SAD Baracku Obami. U jednoj video poruci, trojica boraca Islamske države stoje iznad kurdskog borca koji kleči dok jedan od džihadista poručuje Obami da će doći u Ameriku.

"Znaj Obama doći ćemo u Bijelu kuću i tamo ćemo ti odsjeći glavu", rekao je džihadist na arapskom. Bijela kuća za sada nije komentirala ove nove prijetnje koje su upućene predsjedniku Obami.

U ovom video zapisu pripadnici Islamske države zaprijetili su i Masudu Barzaniju, predsjedniku dijela Iraka koji je pod kontrolom Kurda.

"Što se tiče tebe, Masude, odrubit ćemo ti glavu i baciti je na smetljište povijesti", poručili su islamisti u ovom video snimku i dodali da se oni ne boje nikoga. Islamisti su zaprijetili i da će uspostaviti zakone Alaha i da će kurdski borci biti pogubljeni za svaki projektil koji ispale.

U video snimci ekstremisti su upozorili i europske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posjetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom, objavila je Srna.

U posebnoj poruci Islamska država je zaprijetila da japanski taoc i jordanski pilot, imaju još manje od 24 sata života i traže oslobađanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje sudjelovanje u napadima na hotel u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.

Islamska država do sada je, odsijecanjem glave, pogubila više stranih taoca i objavljivala video snimke tih pogubljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close