Trumpov kandidat za veleposlanika Saudijske Arabije

IS i dalje predstavlja "veliku prijetnju"

Islamska država (IS) "gotovo je izbrisana s lica Zemlje", ali i dalje predstavlja "veliku prijetnju" SAD-u i njegovim saveznicima.
Vijesti / Svijet | 06. 03. 2019. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Umirovljeni američki general i kandidat predsjednika Donalda Trumpa za veleposlanika u Saudijskoj Arabiji izjavio je da je Islamska država (IS) "gotovo izbrisana s lica Zemlje", ali i dalje predstavlja "veliku prijetnju" SAD-u i njegovim saveznicima.

Ističući važnost američko-saudijskih odnosa, John Abizaid je ipak rekao da netko mora odgovarati za ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu, javlja HINA.

Unatoč rastućim napetostima između Washingtona i Rijada, SAD nema veleposlanika u toj zemlji otkako je Trump postao predsjednik u siječnju 2017.

"Dugoročno gledajući, potrebni su nam snažni i zreli odnosi sa Saudijskom Arabijom", rekao je Abizaid na saslušanju u Senatu. "U našem je interesu da odnosi budu čvrsti", dodao je.

SAD je uveo sankcije protiv 17 saudijskih dužnosnika, uključujući i Saud al-Qahtanija, bivšeg savjetnika prestolonasljednika Mohammeda bin Salmana, koji je navodno sudjelovao u planiranju i likvidaciji novinara, donedavno desetljećima vrlo bliskog saudijskoj kraljevskoj obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close