Quds

Iranski general poručio: "Moje postrojbe su već "pokopale mnoge" kao što je Trump

Trump bi Iransku revolucionarnu gardu proglasio terorističkom organizacijom
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2017. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik  u Iranskoj specijalnoj postrojbi Quds koja je dio Iranske revolucionarne garde, poručio je kako su njegove snage "pokopale mnoge", kao što je Donald Trump te kako će optužbe predsjednika SAD-a protiv Irana naštetiti samom SAD-u.

"Mi nismo zemlja koja raspiruje rat, ali vojna akcija protiv Irana bi na kraju rezultirala žaljenjem... Trumpove prijetnje protiv Irana naštetit će Americi. Mi smo pokopali mnoge...kao što je Trump i znamo se boriti protiv Amerike", javila je agencija Tasnim citirajući brigadnog generala Eshmail Ghaanija, prenosi Independent.

Iranske revolucionarna garda je najmoćnija sigurnosna postrojba Irana, javlja Independent i drži kontrolu nad velikim dijelom ekonomije Irana a ima i značajan utjecaj na politički sustav, piše Hina.

Trump je ranije pozvao cijeli svijet da se pridruži SAD-u u zahtjevu prema vladi Irana da "prestane sa smrću i uništenjem", prenosi Independent.

Trump je izjavio da je nuklearni sporazum s Iranom "najgori dogovor" i najavio povlačenje iz istog. Iako su ga stručnjaci upozorili da dogovor funkcionira i da ga se sve strane pridržavaju, očekuje se da će ustrajati u svojoj odluci.

Također bi trebao najaviti "novu strategiju" prema Iranu usmjerenu prema slabljenju utjecaja države u Perzijskom zaljevu, a govorio je i o proglašenju iranske revolucionarne garde terorističkom organizacijom.

Kopirati
Drag cursor here to close