Na meti

Iran zaprijetio SAD-u i većim napadom na Izrael ako uzvrati

Tasnim je izvijestio da je general Mohammad Bagheri također upozorio SAD da će njihove baze biti na meti ako Washington podupre Izrael u bilo kakvoj vrsti odmazde, prenosi Hina.
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2024. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik stožera iranskih oružanih snaga rekao je da će svaka izraelska odmazda biti dočekana većim napadom od sinoćnjeg, prema državnim medijima.

Tasnim je izvijestio da je general Mohammad Bagheri također upozorio SAD da će njihove baze biti na meti ako Washington podupre Izrael u bilo kakvoj vrsti odmazde, prenosi Hina.

''Naš odgovor će biti puno veći od večerašnje vojne akcije ako Izrael uzvrati Iranu'', rekao je.

Zapovjednik Islamske revolucionarne garde, Hossein Salami, također je upozorio da će Teheran uzvratiti na svaki izraelski napad na njegove interese, dužnosnike ili građane.

Blinken će se posavjetovati sa saveznicima u 'narednim satima i danima'

Američki državni tajnik Antony Blinken kaže da će se "savjetovati sa saveznicima i partnerima u regiji i diljem svijeta u satima i danima koji dolaze".

Rekao je da SAD ne traži eskalaciju, ali da će "nastaviti podržavati obranu Izraela" i "braniti američko osoblje".

''Sjedinjene Države najoštrije osuđuju napad Irana na Izrael'', rekao je Blinken.

Biden osudio napade Irana na Izrael

Američki predsjednik Joe Biden osudio je napade Irana na vojne objekte u Izraelu i najavio da će u nedjelju sazvati čelnike G7 radi koordiniranog diplomatskog odgovora na iranski napad.

"Danas je Iran, zajedno s svojim opunomoćenicima koji djeluju iz Jemena, Sirije i Iraka, izveo zračni napad bez presedana na vojne objekte u Izraele. Najoštrije osuđujem ove napade", stoji u pisanom priopćenju američkog predsjednika.

Kazao je i kako je američka vojska, kako bi podržala obranu Izraela, prošli tjedan prebacila zrakoplove i obrambene razarače u regiju. Zahvaljujući tome Izrael je uspio oboriti gotovo sve nadolazeće bespilotne letjelice i projektile.

U priopćenju se navodi i kako je američki predsjednik u subotu razgovarao s izraelskim premijerom Netanyahuom kako bi potvrdio američku predanost sigurnosti Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close