Više nije tajna

Iran se pohvalio tajnom podzemnom bazom

Salami je kazao da je Iran prošle godine izgradio podzemne "raketne gradove" uzduž obale Zaljeva i upozorio neprijatelje Irana da im prijeti "noćna mora".
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranska Revolucionarna garda pokazala je u petak podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Perzijskom zaljevu, izvijestili su iranski državni mediji u trenutku velikih napetosti između Teherana i SAD-a, piše Hina.

"To je jedna od nekoliko baza u kojima su smješteni strateški projektili mornarice Revolucionarne garde", pišu mediji pozivajući se na zapovjednika, general bojnika Hoseina Salamija.

Foto: frontierindia.com / 

Salami je kazao da je Iran prošle godine izgradio podzemne "raketne gradove" uzduž obale Zaljeva i upozorio neprijatelje Irana da im prijeti "noćna mora".

"Ti projektili imaju domet od nekoliko stotina kilometara, vrlo su precizni, mogu zaobići elektroničke uređaje neprijatelja i imaju golemu razornu moć", rekao je Salami.

Posljednjih godina zabilježeno je nekoliko incidenata između iranske Revolucionarne garde i američkih ratnih brodova koji prolaze kroz Hormuški tjesnac.

Napetosti između dvije strane posebice su narasle nakon što je SAD 2018. izašao iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom i ponovo nametnuo sankcije islamskom režimu u Teheranu, što je uvelike pogodilo gospodarstvo zemlje.

Video: Iran's IRGC’s Navy has publicized the existence of a new top-secret underground missile base.
Kopirati
Drag cursor here to close