Prepirke se nastavljaju

Iran najavio žestoku osvetu SAD-u

"Umazali su svoje prljave ruke čistom krvlju zapovjednika Soleimanija. Ti će se zločinci u odgovarajućem vremenu i prostoru suočiti s oštrom osvetom za krv zapovjednika Soleimanija", zaključuje se.
Vijesti / Svijet | 03. 01. 2020. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko vijeće za nacionalnu sigurnost Irana je priopćilo da će se osvetiti Sjedinjenim Američkim Državama u pravo vrijeme i na pravom mjestu, javlja Anadolija.

Visoko vijeće za nacionalnu sigurnost Irana je danas sazvalo izvanrednu sjednicu nakon što je u američkom zračnom napadu u Bagdadu ubijen zapovjednik snaga Quds Qassem Soleimani.

Poslije sastanka je objavljeno priopćenje u kojem se navodi da je razgovarano o svim aspektima američkog napada.

"Američki režim će biti odgovoran za sve posljedice ove avanture", rečeno je nakon sastanka te poručeno da je ubojstvo zapovjednika Soleimanija najveća strateška greška SAD-a u regiji.

"SAD neće lako izbjeći posljedice ove loše izračunate akcije", dodaje se u priopćenju Visokog vijeća za nacionalnu sigurnost Irana.

"Umazali su svoje prljave ruke čistom krvlju zapovjednika Soleimanija. Ti će se zločinci u odgovarajućem vremenu i prostoru suočiti s oštrom osvetom za krv zapovjednika Soleimanija", zaključuje se.

U sinoćnjem napadu u Bagdadu ubijen je zapovjednik Soleimani koji je predvodio elitnu postrojbu Iranske revolucionarne garde, a Ministarstvo obrane SAD-a priopćilo je da su napad izvele američke snage po direktivi predsjednika te zemlje Donalda Trumpa.

Pentagon je optužio Soleimanija da je planirao izvesti napade na američke diplomate i službenike u Iraku i regiji, istaknuvši da je ubijeni vođa odgovoran za smrt stotina Amerikanaca i koalicijski partnera.

U napadu je ubijen i zamjenik zapovjednika Hashd al-Shaabija Abu Mahdi al-Muhandis.

Iranski vjerski lider Ali Khamenei najavio je oštar odgovor na američki napad, a u Iranu je proglašena trodnevna žalost.

Kopirati
Drag cursor here to close