Sirija

Iran: Kemijski napad je laž i izgovor za napad

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda vjerojatno će se sastati u ponedjeljak popodne zbog nedavnog kemijskog napada u Siriji na zahtjev SAD-a i nekoliko drugih članica.
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2018. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iransko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u nedjelju da se izvješća o napadu plinom u Siriji ne temelje na činjenicama i da su "izgovor" SAD-a i zapadnih zemalja za vojnu akciju protiv Damaska, objavila je službena iranska novinska agencija IRNA.

"Takve tvrdnje i optužbe Amerikanaca i nekih zapadnih zemalja ukazuju na novu urotu protiv sirijske vlade i naroda i izgovor su za pokretanje vojne akcije protiv njih", prenosi IRNA izjavu glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Bahrama Kasemija. Novinska agencija također navodi Kasemijevu tvrdnju da izvješća o napadu plinom "ne odgovaraju činjenicama".

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda vjerojatno će se sastati u ponedjeljak popodne zbog nedavnog kemijskog napada u Siriji na zahtjev SAD-a i nekoliko drugih članica, rekli su diplomati u nedjelju.

"Velika Britanija, Francuska, SAD, Poljska, Nizozemska, Švedska, Kuvajt, Peru i Bjelokosna Obala pozvali su da se održi hitan sastanaka Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog napada kemijskim oružjem u Siriji. Očekuje se da će se sastanak održati u ponedjeljak", objavila je na Twitteru britanska misija u UN-u.

U međuvremenu, Rusija je također pozvala da se održi sastanak VS UN-a u ponedjeljak zabrinuta zbog "međunarodnih prijetnji miru i sigurnosti", rekli su diplomati u nedjelju.

Kopirati
Drag cursor here to close