Odgovor na kurdski referendum

Iran i Turska pojačali suradnju i najavili zajedničke vojne vježbe

Iran i Turska najavili su pojačanje suradnje potvrdivši da će održavati zajedničke vojne vježbe
Vijesti / Svijet | 02. 10. 2017. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranski i turski visokopozicionirani vojni dužnosnici u ponedjeljak su pozvali na unaprjeđenje odnosa i jačanje sigurnosne suradnje.

''Vojna suradnja Irana i Turske će biti pojačana, te će održavati zajedničke vojne vježbe i razmjenjivati iskustva'', kazali su načelnik Glavnog stožera Turske Hulusi Akar i načelnik Glavnog stožera iranskih oružanih snaga general bojnik Mohammad Baqeri na zajedničkoj konferenciji za medije, javlja agencija Xinhua.

Akar i Baqeri su razgovarali o nizu tema od zajedničkog interesa, uključujući vojna i sigurnosna pitanja, te događanjima u regiji, borbi protiv terorizma i sigurnosnim pitanjima u vezi sa zajedničkom granicom, izvještava agencija IRNA.

Akar je posjetio Teheran na Baqerijev poziv i kao odgovor na Baqerijevu posjet u kolovozu.

Iskazali su snažno protivljenje referendumu o neovisnost u iračkom Kurdistanu, nazvavši ga "neprihvatljivim", navodi Tehran Times.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan također će posjetiti Iran za nekoliko dana, te će sa tamošnjim dužnosnicima razgovarati o zajedničkom odgovoru na kurdski referendum o neovisnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close