Rusi po svom'

Intervencija NATO-a u Ukrajini ne utječe na ciljeve Ruske Federacije

''Sjeverno atlantski savez je de facto ušao u sukob u Ukrajini, ali to ne utiče na ciljeve Ruske Federacije'', rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2022. u 16:56 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sjeverno atlantski savez je de facto ušao u sukob u Ukrajini, ali to ne utiče na ciljeve Ruske Federacije'', rekao je nedjelju glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

"NATO je de facto već ušao u ukrajinski sukob. Ali to ni na koji način ne utječe na sve naše ciljeve i pretpostavke, odnosno operacija se nastavlja i bit će privedena kraju", rekao je Peskov u nedjelju u emisiji TV kanala Rusija-1, prenose ruski mediji.

Prema njegovim riječima, pomoć NATO-a Ukrajini značajno komplicira situaciju, ali potencijal Ruske Federacije omogućava da se "specijalna operacija" nastavi pod ovim uvjetima".

Srbija zatvorila veleposlanstvo u Kijevu

Veleposlanstvo Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite sigurnosti osoblja, privremeno zatvoreno, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastavit će da, do stjecanja uvjeta za povratak, posao obavlja iz Beograda, priopćeno je na stranici Veleposlanstva.

Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona koji su objavljeni na stranici Veleposlanstva.

Za svu pomoć i suradnju na raspolaganju su im i Veleposlanstva Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je 13. veljače preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su namjeravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close