VIDEO

Indijci se uhvatili u koštac sa neleganom gradnjom: Neboderi nestali u nekoliko sekundi

Vijesti / Svijet | 28. 08. 2022. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Indijci se uhvatili u koštac sa neleganom gradnjom: Neboderi nestali u nekoliko sekundi 

U blizini Delhija u Indiji izvršena je kontrolirana eksplozija pri čemu su srušena dva nebodera visine 103 metra, što predstavlja najviše građevine koje su ikada srušene u toj azijskoj zemlji, piše Anadolija.

Dva nebodera od 30 katova srušena su po nalogu Vrhovnog suda jer su prekršena pravila izgradnje tornjeva. Indijske vlasti su u subotu evakuirale tisuće ljudi iz zgrada poznatih kao Apex i Ceyane, koje se nalaze u gusto naseljenoj četvrti u gradu Noida.

Službenici su kazali da je prilikom rušenja nebodera korišteno preko 3.700 kilograma eksploziva, a ljudima koji žive u blizini rečeno je da napuste domove i da se vrate nakon što rušenje bude obavljeno.

Alok Singh, visoki policijski službenik u Noidi, rekao je novinarima da je rušenje obavljeno prema planu. Mayur Mehta, visoki službenik Edifice Engineeringa, agencije koja je bila uključena u rušenje, rekao je za Anadolija da je preko 3.700 kilograma eksploziva postavljeno za rušenje kula blizankinja.

Istaknuo je da je ovo predstavljalo najviše građevine koje su ikada srušene u Indiji. Nelegalna gradnja zgrada u Indiji je rasprostranjena pojava, ali se rušenje zgrada rijetko događa u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close