Nepridržavanje mjera

Indija pretekla Brazil po broju zaraženih

Druga najmnogoljudnija zemlja na svijetu doživjela je nagli porast slučajeva nakon nekoliko tjedana vjerskih festivala, predizbornih skupova i opuštenom pristupu nošenju maski.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2021. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indija je pretekla Brazil po broju potvrđenih slučajeva korona virusa i sada je, poslije SAD-a, na drugom mjestu u svijetu po broju registriranih slučajeva infekcije.

U protekla 24 sata u toj zemlji je registriran rekordan dnevni broj novozaraženih korona virusom, pošto je potvrđeno 168.912 novih slučajeva COVID-19, pokazuju podaci podaci ministarstva zdravlja te zemlje, prenosi Tanjug.

Od početka pandemije u Indiji je potvrđeno ukupno 13,53 milijuna slučajeva korona virusa, dok je taj broj prema podacima Univerziteta Johns Hopkins 13,48 milijuna.

Ukupno je dosad od posljedica zaraze preminulo 170.179 ljudi. U protekla 24 sata broj preminulih je 904.

Indija je po broju žrtava korona virusa na četrvtom mjestu u svijetu, poslije SAD-a, Brazila i Meksika.

Druga najmnogoljudnija zemlja na svijetu doživjela je nagli porast slučajeva nakon nekoliko tjedana vjerskih festivala, predizbornih skupova i opuštenom pristupu nošenju maski.

Dok su u nekoliko država u tijeku regionalni izbori, deseci tisuća ljudi također su se okupili u sjevernoj državi Uttarakhand na festivalu Kumbh Mela, hinduističkom vjerskom hodočašću.

Vlada očajnički želi izbjeći nepopularnu drugu blokadu, ali mnoge države uvode strožije mjere, piše Al Jazeera English.

U najteže pogođenoj državi Maharashtri i njenom glavnom gradu Mumbaiju restorani su zatvoreni, a zabranjeno je javno okupljanje više od pet ljudi.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je kako je porast broja zaraženih doveo do “porasta potražnje” za antivirusnim lijekom remdesivirom, što je iznudilo zabranu izvoza lijeka, iako je studija koju podržava Svjetska zdravstvena organizacija pokazala da ima “mali ili nikakav učinak” na smrtnost od COVID-19.

Zabrinutost zbog nuspojava i učinkovitosti testiranih i odobrenih cjepiva i dalje izaziva zabrinutost.

Kopirati
Drag cursor here to close