Sveta životinja

Doživotni zatvor za šverc krava

"Svi problemi na Zemlji bit će riješeni kada nijedna kap kravlje krvi ne padne na zemlju", rekao je sudac Samir Vinodchandra Vyas u obrazloženju presude.
Vijesti / Svijet | 25. 01. 2023. u 16:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni sud u indijskoj državi Gujarat osudio je 22-godišnjaka na doživotni zatvor zbog ilegalnog prijevoza stoke iz Maharashtre.

"Svi problemi na Zemlji bit će riješeni kada nijedna kap kravlje krvi ne padne na zemlju", rekao je sudac Samir Vinodchandra Vyas u obrazloženju presude, prenosi Index.hr

Sudac je tijekom izricanja presude dodao kako krava nije samo životinja, nego je i majka.

Istaknuo je da nitko nije tako zahvalan kao krava. Požalio se da se zaštita krava ne provodi u praksi, iako se kontinuirano vode razgovori o tome, prenosi India Today.

Sud se bavio slučajem krijumčarenja stoke u kojem su krave i njihovo potomstvo transportirani u neljudskim uvjetima. Policija je 27. kolovoza 2020. uhitila Mohammada Ameena zbog ilegalnog prijevoza više od 16 krava i njihovog potomstva u kamionu bez odgovarajućih uvjeta.

Optuženik je kažnjen sukladno odredbama Zakona o očuvanju životinja iz 2017., Zakona o sprječavanju okrutnosti prema životinjama iz 1960., Naredbe o kontroli prijevoza životinja iz 1975. i Zakona o kontroli osnovnih dobara i životinja iz 2015. godine.

Sudac je pozvao ljude da uzmu u obzir ne samo vjerski značaj krave, već i njezinu društvenu, ekonomsku i znanstvenu korist.

Kopirati
Drag cursor here to close