Sud potvrdio

ICTY: Prvostupanjska presuda postala bi konačna u slučaju smrti Ratka Mladića

''U slučaju da Ratko Mladić premine prije izricanja pravosnažne presude, prvostupanjska presuda bi postala konačna'', rekao je Nenad Popović iz press službe ICTY-ja.
Vijesti / Svijet | 24. 11. 2017. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da su se odmah po izricanju prvostupanjske presude Ratku Mladiću u javnosti pojavile dileme i pitanja  kako bi se u slučaju da osuđenik umre, sudski postupak u smislu pravosnažnosti presude okončao, Fena je za odgovor kontaktirala  Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

''U slučaju da Ratko Mladić premine prije izricanja pravosnažne presude, prvostupanjska presuda bi postala konačna'', rekao je  u izjavi za Fenu Nenad Popović iz press službe ICTY-ja.

Na pitanje kada se donosi  odluka o mjestu izdržavanja zatvorske kazne, Popović je rekao da se to čini na kraju sudskog procesa koji biva okončan donošenjem pravosnažne presude.

Haški sud je 22. studenog u prvostupanjskoj presudi osudio Ratka Mladića, bivšeg zapovjednika Vojske RS-a, na doživotni zatvor.

Kriv je za genocid u Srebrenici i najstrašnije zločine, rekao je predsjedavajući Vijeća, sudac Alphonso Orie, prilikom izricanja presude.

Kopirati
Drag cursor here to close