RTS

I to se može: Televizija naplaćivala emisiju koja ne postoji

Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je za N1 da je je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji.

Za tu emisiju pod nazivom „Jedan dobar dan“ postoji i konto sa kog je potrošeno 14 milijuna dinara od 2020. godine, rekao je Klanšček i najavio podnošenje krivične prijave.

Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija, prenio je portal Direkt.

''U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednica emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema'', rekao je Klanšček u Novom danu.

''Podnijet ću krivičnu prijavu. Za ‘Jedan dobar dan’ ide krivična prijava – to je čisto kao dan'', istaknuo je Klanšček, koji je za N1 govorio o zapisniku sa sjednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažiranju vanjske produkcije.

On je naveo i konkretne primjere voditelja koji su zaposleni na RTS-u, a primaju i dodatne plaće radeći za privatne produkcije.

U javnost su prethodno dospjeli detalji zapisnika sa sjednice UO koji nisu službeno objavljeni, a u kojima se, između ostalog navodi da je najskuplja emisija na RTS-u kviz u privatnoj produkciji za koji se godišnje izdvaja 55 puta više novca nego za dvije najgledanije emisije koje se rade u produkciji RTS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close