Poredak

I to je moguće - Rusija suglasna s Bidenom

Biden je tijekom govora u subotu, 21. listopada, izjavio da je čovječanstvu potreban novi svjetski poredak…
Vijesti / Svijet | 23. 10. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjave predsjednika SAD-a Joea Bidena o potrebi za novim svjetskim poretkom su rijedak slučaj kada je Rusija u potpunosti suglasna s njim, ali taj novi poredak ne može stvoriti Amerika, objavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Apsolutno smo suglasni s Bidenom. Ovo je rijedak slučaj kada se apsolutno slažemo s onim što je on rekao. Zaista, svijetu je potreban novi svjetski poredak, zasnovan na potpuno drugačijim principima, oslobođen pokušaja da se svi mehanizmi globalnog upravljanja daju u ruke jednoj državi", rekao je Peskov novinarima, prenijela je Srna.

Peskov je napomenuo da Moskva nije suglasna s dijelom izjave Bidena u kojem je rekao da SAD mogu stvoriti taj novi svjetski poredak.

"U ovom dijelu nismo suglasni, jer SAD, na ovaj ili onaj način, bez obzira o kakvom poretku govore, misle na svjetski poredak usmjeren na Ameriku, odnosno svijet koji se vrti oko SAD. Više neće biti tako", naglasio je Peskov.

Dodao je kako će novi svjetski poredak biti zasnovan na međunarodnom pravu, međusobnom poštovanju i nemiješanju u tuđa unutarnja pitanja.

Biden je tijekom govora u subotu, 21. listopada, izjavio da je čovječanstvu potreban novi svjetski poredak i izrazio uvjerenje da će Amerikanci moći izgraditi ga ukoliko imaju dovoljno drskosti i samopouzdanja.

Kopirati
Drag cursor here to close