Nulta stopa tolerancije!

Hrvatski vojnici drogirali se u Litvi, odmah vraćeni kući i udaljeni iz službe!

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge
Vijesti / Svijet | 17. 02. 2020. u 17:00 N1 Hrvatska

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Hrvatske izvijestilo je o neprimjerenom ponašanju dvojice vojnika iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi.

Vojna policija utvrdila je da su se drogirali.

MORH ističe da je u Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, a svako nezakonito ponašanje i odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira.

U MORH-u kažu da će zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika biti vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak.

Video: The Latvians caught in Russia and Nato

Nastavljaju da su pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

U priopćenju ističu da je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje.

Kopirati
Drag cursor here to close