Mladi na ulicama

Hrvatski liječnici prosvjeduju: Zdravstvo nam je za k...

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić rekao je da liječnici opravdano iskazuju nezadovoljstvo zbog neorganiziranosti i lošeg upravljanja sustavom, te poručio da dijalog nema alternative.
Vijesti / Svijet | 24. 09. 2022. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici specijalisti, specijalizanti i studenti okupljeni u Inicijativi mladih liječnika Hrvatske danas prosvjeduju, piše Index.hr

Prosvjed je organizirala Inicijativa mladih liječnika, a njezin predstavnik Marin Smilović poručuje da je cijeli sustav zastario, edukacija specijalizanata neadekvatna te su prisiljeni na prekovremeni rad i "robovlasničke ugovore".

"Potaknuti višegodišnjem nezadovoljstvom liječnika, želimo reformu zdravstvenog sustava, pregovarati o svojim prava, reformu koeficijenata i sustava specijalizacije", poručio je Smilović.

Na prosvjed "Izliječimo zdravstvo zajedno" došli su liječnici iz većine županija i zagrebačkih bolnica, kao i predstavnici većine liječničkih udruga, uključujući vodstvo Komore, liječničkog sindikata, udruga bolničkih i obiteljskih liječnika, kao i udruga za promicanje prava pacijenata i pravnika u zdravstvu, te Studentskog zbora medicinskih fakulteta u Zagrebu i Rijeci.

Foto: Index.hr. / Hrvatski liječnici prosvjeduju

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić rekao je da liječnici opravdano iskazuju nezadovoljstvo zbog neorganiziranosti i lošeg upravljanja sustavom, te poručio da dijalog nema alternative.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić istaknula je da taj skup nije protiv vlade već apel da se počnu rješavati nagomilani problemi u zdravstvu. "To je apel mladosti koja želi ostati raditi u Hrvatskoj", poručila je.

"Molim vas da ne odete nego da ostanete i da se zajedno borimo za naše pacijente, za naše mame i tate koji plaču ispred TV ekrana, koji nisu prestali vjerovati u nas. Onima koji u nas ne vjeruju i kojima smo samo marva, neka im bude, pa ćemo vidjet tko će ostati i što raditi pa neka im pacijenti to vrate", poručila je mlada liječnica.

Kopirati
Drag cursor here to close