Opa!

Hrvatska želi biti europski šampion turizma

''Hrvatska u ovom trenutku ima jedan od najboljih rezultata u nošenju s koronavirusom u svijetu'', kazao je Božinović.
Vijesti / Svijet | 09. 06. 2020. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoći ćemo hrvatskom turizmu kako bi on postao šampion na europskoj razini, kao što smo mi šampioni u borbi protiv koronavirusa, ocijenio je u utorak potpredsjednik Vlade RH i i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Hrvatska je država koja se prva otvorila turizmu i jedina zemlja koja u ovom trenutku ima turizam kada je riječ o stranim gostima'', rekao je Božinović nakon postrojavanja pripadnika i tehnike Stožera civilne zaštote Zagrebačke županije u Velikoj Gorici. Precizirao je da danas u Hrvatskoj boravi 65.000 stranih gostiju, dok je njih 170.000 u najavi.

Osvrnuvši se na posljedice koje pandemija ima na hrvatsko gospodarstvo i turizam, Božinović je ocijenio da Vlada RH računa kako će ''spasiti najviše turizma što će biti moguće ovog ljeta i da će Hrvatska biti šampion turizma na europskoj razini, kao što je to i u borbi portiv koronavirusa. Podsjetio je da je prošlog tjedna na sastanku ministara unutarnjih poslova Europske unije razgovarano o otvaranju unutarnjih granice između članica EU.

''Kriterij za otvaranje je epidemiološka slika u svakoj državi članica koja je u Hrvatskoj sasvim jasna. Što se tiče trećih zemalja, o tome će Europska komisija ovih dana dati preporuke'', rekao je.

Upitan ima li Hrvatska dovoljno resursa za slučaj drugog vala zaraze, Božinović je odgovorio potvrdno naglasivši da su ljudi najveća snaga sustava civilne zaštite. ''Za sve nas je ovo bilo nešto novo. Hrvatska je prije svega slušala struku i oslonila se na snage koje imamo. Svi današnji izazove su transnacionalnog karaktera i jedino sinergijom svih službi i naroda možemo odgovoriti na rizike 21. stoljeća'', rekao je ministar.

''Hrvatska u ovom trenutku ima jedan od najboljih rezultata u nošenju s koronavirusom u svijetu. Međutim, ostanimo odgovorni jer virus još uvijek kruži svijetom, ali i u našem okruženju. Pokazali smo da imamo sustav koji može promptno reagirati i to nam daje optimizam te nadu da ćemo se i dalje znati nositi sa svim izazovima ove vrste'', poručio je Božinović, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close