26. lipnja

Završeno izvlačenje dijelova mađarskog helikoptera - sudjelovalo do 70 vojnika

Izvučeni su i posljednji ostaci helikoptera koji se srušio kod Drniša prošli tjedan.
Vijesti / Svijet | 26. 06. 2023. u 12:25 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izvijestilo je kako je izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša, pri čemu su poginule tri osobe u helikopteru, završeno je u prijepodnevnim satima, javlja Anadolija.

70 pripadnika vojske sudjelovalo

Izvlačenje preostalih dijelova mađarskog helikoptera koji se srušio kod Drniša završeno je u ponedjeljak 26. lipnja 2023. godine u prijepodnevnim satima, a pripadnici Hrvatske vojske i pripadajuća tehnika koji su bili angažirani vraćeni su u matične postrojbe, izvijestio je MORH.



"U akciji izvlačenja mađarskog helikoptera tijekom proteklih dana sudjelovalo je do 70 pripadnika Hrvatske vojske, odnosno Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva za potporu, Vojne policije i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva te pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici, vatrogasci i pripadnici HGSS-a", navodi se u priopćenju.

Zaposlenici Airbusa

Na rastavljanju posljednjih dijelova helikoptera su bili su angažirani i njemački zaposlenici tvrtke Airbus.

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić danas je poručio kako je istraga nesreće u kojoj su poginule tri osobe tijekom zajedničke vojne vježbe još uvijek u tijeku, da su tijela stradalih mađarskih članova posade u Hrvatskoj te kako će, kada sve bude spremno za ispraćaj, izvijestiti javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close