Vijeće Europe

Hrvatska položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije

Istanbulska konvencija će za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada 2018. godine.
Vijesti / Svijet | 13. 06. 2018. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je u srijedu položila ispravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije Vijeću Europe, zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH, dodajući da će konvencija za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada.

"U nazočnosti zamjenice glavnog tajnika Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe veleposlanik Miroslav Papa u utorak je položio kod depozitara, glavnog tajnika Vijeća Europe, ispravu o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istanbulska konvencija), zajedno s rezervom i interpretativnom izjavom", kaže se u priopćenju ministarstva.

Činu polaganja ratifikacijske isprave prethodilo je potvrđivanje navedene Konvencije u Hrvatskome saboru 13. travnja te potpisivanje isprave o ratifikaciji te konvencije od strane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović 24. svibnja.

Time je Hrvatska postala 31. država stranka tog međunarodnog ugovora, prenosi Hina.

U skladu s člankom 75. stavkom 4. Konvencije, konvencija će za Hrvatsku stupiti na snagu 1. listopada ove godine, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close