Turistička zajednica

Hrvatska nagradila strane novinare koji pišu o ljepotama države

Dobitnici Grand prixa za najbolje reportaže tiskanog i elektroničkog medija su David Farley iz Sjedinjenih Država i Vasiliy Andreev iz Rusije
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2019. u 09:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizirala je u subotu u Petrčanima svečanu dodjelu nagrada "Zlatna penkala" inozemnim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. 

Dobitnici Grand prixa za najbolje reportaže tiskanog i elektroničkog medija su David Farley iz Sjedinjenih Država i Vasiliy Andreev iz Rusije, a nagradu za najbolju blog objavu osvojila je Chiara Marchi iz Italije. 

Farley, čije se reportaže objavljuju u The New York Timesu, The Washington Postu, The Wall Street Journalu, itd., nagrađen je za reportažu o Dubrovniku "Sun Sea Savor" objavljenu u časopisu National Geographic Traveler. 

Andreev, poznati producent ruske nacionalne televizije Rossiya 1., nagradu je osvojio kao autor reportaže "Advent u Hrvatskoj". 

Pobjednički blog Chiare Marchi "Cherso le 7 cose da sapere" govori o nedirnutoj prirodi otoka Cresa, osamljenim plažama, opuštajućem odmoru uz more, odnosno o sedam razloga zbog kojih treba posjetiti otok Cres. 

"Ciljano njegujemo i održavamo tradiciju dodjele ove nagrade jer su inozemni turistički novinari, blogeri, a danas i influenseri iznimno važan dio mozaika turističkog svijeta. Svaka zapisana riječ, fotografija ili ton doprinose promociji hrvatskog turizma i građenju imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. 

Nominacije za materijal iz 2018. zaprimljene su iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske, Slovenije, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close