Posljedice oluje

Hrvati saniraju štetu, traga se za nestalim Talijanom

"Od jučer se ovdje traga za muškarcem u moru ispred Novigrada. Službenih informacija je malo. No, zna se da za muškarcem od jučer tragaju brodovi lučke kapetanije, brodovi lučke uprave, brod pomorske i aerodromske policije..."
Vijesti / Svijet | 22. 07. 2023. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diljem Hrvatske ponovno se sanira šteta od novog nevremena. Pogodilo je i Zagreb i Slavoniju, a iako je nastala nova šteta, nevrijeme je srećom bilo slabije nego u srijedu. Ali ovaj je put velika oluja poharala Istru.

U samo 15 minuta nastala je golema šteta od Umaga do Pule, a posebno je stradao Novigrad u kojem je i jedna osoba nestala, prenosi HRT.

Velika oluja poharala Istru. U samo 15 minuta nastala je golema šteta od Umaga do Pule, a posebno je stradao Novigrad u kojem je i jedna osoba nestala.

Razmjeri štete u Istri su veliki, a to je najvidljivije u Novigradu, a posebno u kampu Sirena, izvijestio je za Dnevnik Marko Percan.

Dodaje kako su nadležne službe i vatrogasci ovdje skoro završili svoj posao na uklanjanju dijelova stabala koji su jučer padali po šatorima i kamp prikolicama.

"Srećom, nitko nije teže ozlijeđen. Šestero ljudi zatražilo je medicinsku pomoć. Radi se o lakšim ozljedama, rekao je.

Podsjeća kako su u jučerašnjoj oluji osim Novigrada stradali Umag, Poreč i Pula, a noćas je bilo burno i u Labinu kojeg je poharala tuča.

"Od jučer se ovdje traga za muškarcem u moru ispred Novigrada. Službenih informacija je malo. No, zna se da za muškarcem od jučer tragaju brodovi lučke kapetanije, brodovi lučke uprave, brod pomorske i aerodromske policije kao i dvije privatne brodice, rekao je i dodao kako muškarac još uvijek nije pronađen".

Neslužbeno se doznaje da je riječ o jedriličaru koji je tijekom oluje pao s broda.

Kopirati
Drag cursor here to close