Dogovori

HDZ i DP bliže dogovoru o većini u Hrvatskoj

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je poručio i da Most odbija političku suradnju nakon parlamentarnih izbora s HDZ-om, Možemo! i SDSS-om.
Vijesti / Svijet | 24. 04. 2024. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić u srijedu je, nakon završetka sastanka pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, Hini rekao da su u "partnerskom ozračju" razmotrili ključna područja i teme potencijalne suradnje te da će se u idućim danima održati novi sastanak.

"Danas je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta. Sastanak je bio vrlo konstruktivan i vođen je u pozitivnom i partnerskom ozračju", rekao je Milić Hini.

Razmotrena su, dodao je, ključna područja i teme potencijalne suradnje.

"U idućim danima održat će se novi sastanak predstavnika dviju stranaka radi mogućeg formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade", kratko je poručio po završetku sastanka održanog u Banskim dvorima.

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je poručio i da Most odbija političku suradnju nakon parlamentarnih izbora s HDZ-om, Možemo! i SDSS-om.

"Što se tiče naše suradnje s Domovinskim pokretom, i Hrvatski suverenisti i Most smatraju da se trebaju okupiti političke stranke oko inicijative da se smijeni ovakva vlast, ali ne pod bilo kakvu cijenu", rekao je Petrov.

SDP-ovu inicijativu da se konstituira Sabor bez HDZ-a, Petrov kaže da će Most prihvatiti ako SDP ne bude inzistirao na lijevim anacionalnim politikama.

"Ukoliko će SDP prihvatiti naše politike i naše vrijednosti, a to je da se neće provoditi lijeve anacionalne politike na bilo kakav način, i da će se ići u korist građana, onda se može ići u konstituiranje Sabora, učiniti da se donese određeni set zakona koji će ići u korist građana", rekao je Petrov.

Onda bi se, kaže, moglo raspravljati ili o novim izborima ili o sastavljanju neke tehničke vlade, ali pod uvjetima koje je Most davno rekao, a to je da će ta vlada biti bez korupcije i neće provoditi lijeve politike.

Kopirati
Drag cursor here to close