VIDEO

Hamas oteo srbijanskog državljanina: Odveden u pojas Gaze

"Poslije detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i otet je s još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio", ispričala je majka.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2023. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U terorističkom napadu Hamasa na sjeveru Izraela otet je i 22-ogodišnji mladić srbijanskog podrijetla Alon Ohel, a njegova majka, Idit Ohel, čija obitelj je podrijetlom iz Novog Sada, kazala je da je njen sin otet jer je sudjelovao na glazbenom festivalu.

Sedam granata 

"On je glazbenik i otišao je na glazbeni festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru uslijedio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. S prijateljima se automobilom odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa", ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su se pokušali skloniti od raketnog napada, pišu Nezavisne

U jednom trenutku, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali ih sve da ih ubiti. Ubacili su sedam granata u sklonište.

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su uhvatiti granate golim rukama i izbaciti ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i ozlijedila mnogo ljudi. Poslije detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i otet je s još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio. Bio je ozlijeđen i s djevojkom se pravio da je mrtav jer su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon otet i odveden u Pojas Gaze", objasnila je ona.

Pomoć Srbije 

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

"Moja trinaestogodišnja kćerka zvala je neprestano njegov broj mobilno u nadi da će se javiti. Oko 11:30 sati se javila žena koja je rekla - oni nas ubijaju, dođite nas spasiti... Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni jer ne znamo gde nam je sin", priča zabrinuto.

Video: Ohel: Obratila sam se Konzulatu Srbije da pomogne u oslobađanju mog sina

Idit kaže da je, pošto je Alon srbijanski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

"Obitelj s moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj djed je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svjetskog rata, uspio je pobjeći. Cijela njegova obitelj je ubijena, ostao je samo dio koji se nalazi u Beogradu", dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog mjeseca obići obitelj u Beogradu, kaže njihova majka.

Ističe da je njezin djed došao u Izrael da izgradi novi život, siguran za svoje potomke, a sada se dogodio novi Holokaust u kojem je otet Alon.

Kazala je da se nada da će Srbija pomoći kako bi teroristi Hamasa oslobodili Alona.

Video: Ohel : Znam da Srbija želi da ga oslobodi, on ima srpske krvi
Kopirati
Drag cursor here to close