Nominiran treći put

Hahn nastavlja brigu o proširenju

Austrijska kancelarka Brigitte Bierlein izjavila je kako vjeruje da je Hahn, aktualni europski tajnik za politiku susjedstva i proširenja, "izuzetno prikladan kandidat" za tu ulogu.
Vijesti / Svijet | 19. 07. 2019. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski parlament i vlada u četvrtak su nominirali aktualnog europskog tajnika za proširenje Johannesa Hahn da nastavi obavljati tu dužnost još jedan petogodišnji mandat.

Austrijska kancelarka Brigitte Bierlein izjavila je kako vjeruje da je Hahn, aktualni europski tajnik za politiku susjedstva i proširenja, "izuzetno prikladan kandidat" za tu ulogu, i zahvalila svim strankama za podršku novom Hahnovom mandatu na poziciji europskog tajnika.

Komentirajući spekulacije da bi novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen mogla odbaciti obnovu Hahnovog mandata jer nastoji stvoriti povjerenstvo u kojoj bi bilo 50 posto žena, Bierlein je izjavila da je to "malo vjerojatno", javila je austrijska novinska agencija APA.

Bierlein je kazala da je veća zastupljenost žena važnija i pohvalila je izbor Von der Leyen kao prve žene na čelu Europske komisije, ali je istaknula da je Hahn zadobio veliku podršku u austrijskom parlamentu.

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen također je čestitao Hahnu i poželio mu sve najbolje, rekavši kako se nada da on može surađivati s Von der Leyen na "unapređenju našeg europskog projekta".

Hahn je izrazio zahvalnost i kazao je kako bi volio da ostane u domenu vanjske politike u povjerenstvu.

Također je kazao da je stvorio važan lanac veza tijekom mandata na komesarskoj poziciji do sada, i naglasio značaj "kontinuiteta" u vanjskoj politici, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close