Imao je puno prijetnji

Gruevski pobjegao u Mađarsku i zatražio politički azil

"Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj", napisao je Gruevski na svom Facebook profilu.
Vijesti / Svijet | 13. 11. 2018. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: intellinews.com / 

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski javio se iz Budimpešte, gdje je od mađarskih vlasti zatražio politički azil, javljaju mediji.  

"Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj", napisao je Gruevski na svom Facebook profilu.

 Dodao je kako je posljednjih nekoliko dana dobivao prijetnje smrću.

 "Uvijek ću ostati vjeran Makedoniji. Nikada neću odstupiti", poručio je Gruevski, za kojim su makedonske vlasti raspisale potjernicu.

 Bivši šef stranke VMRO-DPMNE Nikola Gruevski (48) vodio je zemlju od 2006. do 2016. godine.

Gruevski je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonite kupovine blindiranog "mercedesa S 600 gard" 2012. godine kada je bio premijer.

U tom sudskom postupku prvostupanjski je na šest godina zatvora osuđena tadašnja ministrica unutarnjih poslova i bliska suradnica Gruevskog, Gordana Jankulovska, dok je njezin pomoćnik Đoko Popovski pravosnažno osuđen na četiri i pol godine.

Za kupovinu luksuznog automobila plaćenog skoro 600.000 euera saznalo se 2015. godine, kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministrice Jankulovske tražio da njezino Ministarstvo unutarnjih poslоva kupi "mercedes" koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Kopirati
Drag cursor here to close