Sabor

Grmoja primio prijetnje smrću

„Razmišljam o tome, konzultirat ću se, ali najvjerojatnije hoću. Da je prijetnja upućena meni ne bih, ali s obzirom da se radi o mom djetetu najvjerojatnije ću prijaviti“, rekao je.
Vijesti / Svijet | 06. 07. 2021. u 12:51 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji se našao u središtu medijske pozornosti nakon najave antipedofilskog zakona kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande, izjavio je u utorak kako je primio prijetnje smrću.

„Noćas nisam mogao zaspati do tri sata jer sam primio prijetnje smrću“, rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskom saboru precizirajući da je prijetnje primio putem društvene mreže.

Naglasio je da ga te prijetnje „nisu toliko uznemirile“, već ga je uznemirila prijetnja smrću njegovu djetetu.

„Slika djeteta u mrtvačkom sanduku, i to da ću patiti kao Mišo Kovač (pjevač čiji je sin izgubio život sa 16 godina) i gledati svoje dijete u mrtvačkom sanduku. To me malo uznemirilo, nisam čovjek koji se boji, sama ta slika je potresna“, kazao je Grmoja.

Najavio je da će tu prijetnju najvjerojatnije prijaviti policiji.

„Razmišljam o tome, konzultirat ću se, ali najvjerojatnije hoću. Da je prijetnja upućena meni ne bih, ali s obzirom da se radi o mom djetetu najvjerojatnije ću prijaviti“, rekao je.

Ustvrdio je da mu se sada događa „haranga, jedan vid propagande“, bez da mu se pružilo priliku da ga se sasluša.

„Ovdje se radi o medijskoj harangi. Hvala svima koji su sudjelovali, hvala udruzi Zagreb Pride što me optužila iako nije pogledala mojih 20 statusa u zadnjih 10 dana na Facebooku, gdje pozivam one koji me podupiru da ne uzvraćaju uvredama na uvrede, da svakog čovjeka treba poštivati, hvala im za slike koje sam noćas dobio“, poručio je.

Mostov zastupnik, kojeg su neki mediji, političari i LGBTIQ udruge optužili za homofobni ispad i kopiranje totalitarne agende Viktora Orbana, naglasio je kako o pravima seksualnih manjina uopće nije govorio, niti je u istoj rečenici spomenuo osobe homoseksualnih sklonosti i pedofile.

Propaganda je jedno, a pravo nešto sasvim drugo, rekao je.

„Svatko u slobodnoj zemlji može hodati za svoja prava i ja s tim nemam nikakvih problema“, odgovorio je na upit je li Zagreb Pride za njega propaganda.

Kopirati
Drag cursor here to close