A sve kao NATO saveznici?

Grčki vojni zrakoplovi ometali turske iznad Egejskog mora

Turske avione koji su sudjelovali u misiji NATO-a iznad Egejskog mora presreli su grčki avioni F-16 i ometali ih u provedbi misije
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2022. u 10:57 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turske avione koji su sudjelovali u misiji NATO-a iznad Egejskog mora presreli su grčki avioni F-16 i ometali ih u provedbi misije, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani izvor iz Ministarstva obrane Republike Turkiye priopćio je da su dva turska aviona ometana tijekom leta. Grčki avioni su presreli turske avione i zaključali svoj radar na njih, a turska strana je adekvatno odgovorila punom snagom.

Ovo je drugi put ovaj tjedan da su grčki avioni zaključali svoj radar na turske avione u misijama NATO-a.

U utorak se sličan incident dogodio iznad istočnog Mediterana. Turska  je to pitanje prenijela vlastima NATO-a, a grčki vojni ataše je pozvan u Ministarstvo nacionalne obrane.

“Grčka i dalje uporno cilja na misije NATO-a kako bi povećala tenzije, a najnoviji incident uznemiravanja dokazuje da Grčka planski izvodi takve poteze“, naveli su iz Ministarstva nacionalne obrane Turske.

Isti izvor kazao je da je ovakvo ponašanje apsolutno nespojivo sa duhom NATO saveza i da dovodi u opasnost sigurnost letenja.

Kopirati
Drag cursor here to close