Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda podnio ostavku

Ova odluka gradonačelnika Šapića uslijedila je nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sinoć gostujući na RTS najavio lokalne izbore od 17. prosinca.
Vijesti / Svijet | 29. 09. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, podnio ostavku na ovu funkciju. U obrazloženju svoje ostavke, Šapić je istaknuo da će i dalje nastaviti voditi grad i nakon formiranja privremenog organa Vlade Srbije.

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uvjeti za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. prosinca održali i na nivou Beograda", rekao je Šapić.

On je dodao da će i nakon ostavke nastaviti posvećeno obavljati posao gradonačelnika.

"Nastavit ću raditi kako bi se osiguralo provođenje svih socijalnih mera i projekata koji su obeležili razdoblje mog mandata. Kada Vlada Republike Srbije formira privremeni organ i kada se steknu pravno-formalni uvjeti za raspisivanje izbora 17. prosinca, očekujem da kao predsjednik tog tijela također nastavim voditi Beograd", izjavio je Šapić.

Ova odluka gradonačelnika Šapića uslijedila je nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sinoć gostujući na RTS najavio lokalne izbore od 17. prosinca.

"Dobio sam pismo, evo službeno. Morate poštovati demokraciju i opozicijske stranke, a nisam netko tko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Prihvatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. prosinca već, mogu da budu 17. prosinca", izjavio je Vučić.

Vučić je također istaknuo da će izbori obuhvatiti parlamentarne, beogradske, pokrajinske i izbore u nekim općinama.

Kopirati
Drag cursor here to close