Šalju ga nama

Građani se ne žele cijepiti pa država poklanja cjepiva

Slovačka će donirati neke od tih cjepiva zemljama zapadnog Balkana među kojima su Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Albanija.
Vijesti / Svijet | 23. 06. 2021. u 19:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovačka vlada odlučila je donirati ili prodati 160.000 doza cjepiva Sputnik V zbog malog zanimanja stanovništva da se imunizira cjepivom ruske proizvodnje protiv koronavirusa.

Ta država počela je primjenjivati to cjepivo od 8. lipnja, kao tek druga članica Europske unije koja je to učinila.

Mađarska je prva članica EU koja je počela koristiti Sputnik V, cjepivo koju nije odobrila Europska agencija za lijekove.

Današnja vladina odluka uslijedila je nakon što se samo 14.214 građana registriralo za primanje cjepiva u dvije doze u zemlji od 5,4 milijuna ljudi. Slovačka ima na raspolaganju 200.000 doza cjepiva Sputnik V.

Slovačka će donirati neke od tih cjepiva zemljama zapadnog Balkana među kojima su Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Albanija. Argentina je također izrazila zanimanje za kupovanje Sputnika V od Slovačke.

Tajni sporazum o slovačkoj nabavi dva milijuna cjepiva Sputnik V aranžirao je tadašnji premijer Igor Matovič i izazvao je političku krizu u ožujku koja je rezultirala propašću slovačke vlade, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close