Opada zadovoljstvo Scholzom i SPD-om

Gotovo dvije trećine Nijemaca želi novu vladu

Nova anketa pokazuje da je opada zadovoljstvo Scholzom i njegovim SPD-om, a sada je 70 posto ispitanika nezadovoljno njegovim radom
Vijesti / Svijet | 19. 08. 2023. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo dvije trećine njemačkih građana želi novu vladu prema anketi objavljenoj u subotu, samo dan nakon što je većina rekla da nije zadovoljna radom kancelara Olafa Scholza i njegovom koalicijskom vladom u drugoj anketi.

Čak 64 posto ispitanih smatra da bi promjena vlade bila dobra za Njemačku, pokazuju rezultati ankete koju je INSA provela za nedjeljno izdanje Bilda, a prenosi Hina.

22 posto za vladu

Samo njih 22 posto htjelo bi zadržati aktualnu koalicijsku vladu koju čine Scholzovi Socijaldemokrati (SPD), Zeleni i poslovno orijentirani Slobodni demokrati (FDP).

Forschungsgruppe Wahlen proveo je anketu Politbarometer za njemački javni servis ZDF, a ta anketa je u petak pokazala da 51 posto Nijemaca nije zadovoljno Scholzovim učinkom na funkciji kancelara, a 58 posto njih smatra da koalicijska vlada loše radi svoj posao.

Opada zadovoljstvo

Nova anketa pokazuje da je opada zadovoljstvo Scholzom i njegovim SPD-om, a sada je 70 posto ispitanika nezadovoljno njegovim radom, što je povećanje od 10 postotnih bodova u usporedbi s anketom prije četiri tjedna.

Prema anketi nedjeljnog izdanja Bilda, SPD povećava zaostajanje za desničarskom Alternativom za Njemačku (AfD) i sada ima tek 18 posto podrške, dva postotna boda manje nego prošlog tjedna, dok je AfD ostao na 21 posto.

Oporbeni konzervativni blok CDU/CSU ima 27 posto podrške, Zeleni 14 posto, a FDP osam posto. Ljevičarska stranka Die Linke ostala je nepromijenjena na pet posto.

Kopirati
Drag cursor here to close