Rt Horn

Golemi val zapljusnuo kruzer i usmrtio jednu, a ozlijedio četiri osobe

Četiri putnika su "zadobila ozljede, ali nisu životno ugroženi", dodaje kompanija rekavši da su im "stručnu pomoć pružili liječnik i medicinsko osoblje broda".
Vijesti / Svijet | 02. 12. 2022. u 07:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna je osoba izgubila život, a četiri su ozlijeđene kada je golemi val zapljusnuo kruzer južno od Rta Horna, priopćila je u četvrtak norveška kompanija Viking. 

Nesreća se dogodila u utorak u 22.40 sati (srijeda u 2.40 sati po srednjoeuropskom vremenu) kada se na brod Viking Polaris obrušio "golemi val", ističe kompanija u priopćenju.

"S velikom tugom možemo potvrditi da je jedan putnik izgubio život u ovom incidentu. Obavijestili smo njegovu obitelj i uputili joj iskrene izraze sućuti", rekao je izvor u Vikingu u Norveškoj, ne navodeći je li žrtva muškarac ili žena ni koje je dobi, prenosi Hina.

Četiri putnika su "zadobila ozljede, ali nisu životno ugroženi", dodaje kompanija rekavši da su im "stručnu pomoć pružili liječnik i medicinsko osoblje broda".

"Brod je pretrpio manja oštećenja u incidentu i doplovio je u luku Ushuaiju bez drugog izgreda u srijedu poslije podne po mjesnom vremenu", istaknula je kompanija.

Nekoliko brodskih okna je slomljeno, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja.

Viking Polaris je porinut 2022. i najnoviji je u floti norveške kompanije. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade, piše mrežna stranica Vikinga.

Sredinom studenog dvoje američkih turista u dobi od 76 i 80 godina poginuli su na kružnom putovanju na Antarktici na World Exploreru kada se prevrnuo gumeni čamac kojim su pošli na izlet.

Kopirati
Drag cursor here to close