Sicilija

Giorgio Armani i ostali bogataši pobjegli iz luksuznih vila zbog požara

Armani i gosti evakuirani su na čamac u luci tijekom noći.
Vijesti / Svijet | 18. 08. 2022. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Modni dizajner Giorgio Armani i desetine drugih bili su prisiljeni pobjeći iz svojih vila za odmor preko noći dok su vatrogasci radili na gašenju ostataka dva šumska požara na sicilijanskom otoku trvu Pantelleria u četvrtak.

Na fotografijama se vidi požar za koji se čini da je došao do Armanijeve vile, ali njegova press-služba navodi da se požar zaustavio blizu imanja.

Armani i gosti evakuirani su na čamac u luci tijekom noći.

Šef regionalne agencije za civilnu zaštitu Salvatore Cocina rekao je da se sumnja da je podmetnut požar u dva šumska požara koji su prisilili oko 30 ljudi da potraže utočište u čamcima ili na sigurnijim dijelovima otoka.

Vatrogasci su koristili kanadere da ugase vatru.

Gradonačelnik otoka Vincenzo Campo rekao je novinskoj agenciji ANSA da dva kanadera rade na gašenju posljednjeg plamena na zahtjevnom terenu i da je vjetar oslabio.

Lokalni dužnosnici su apelirali na bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u identifikaciji uzroka požara, koji je počeo u dvije točke na udaljenosti od 400 metara.

Pantelleria, koja se nalazi između Sicilije i Tunisa, popularna je plaža i planinarska destinacija koja uključuje drevna arheološka nalazišta i prirodne geografske formacije.

Kopirati
Drag cursor here to close