Dramatičan bijeg

Gangster iz zatvora pobjegao helikopterom

Redoine Faid je služio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke i ubojstva policajke 2010. nakon što je pljačka krenula u krivom smjeru.
Vijesti / Svijet | 01. 07. 2018. u 17:29 Bljesak.info
Bijeg iz zatvora

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski gangster pobjegao je iz zatvora južno od Pariza uz pomoć naoružanih pomagača izvana i helikoptera koji je sletio u sam zatvor, rekli su u nedjelju izvori iz francuskih redarstvenih snaga.

Redoine Faid je služio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke i ubojstva policajke 2010. nakon što je pljačka krenula u krivom smjeru.

Po izvorima su tri naoružana muškarca došla na ulaz zatvora i zahtijevala Faidovo puštenje kako bi odvratili pozornost.

Istodobno je u zatvorsko dvorište sletio helikopter, a naoružani pomagači su odveli Faida iz sobe za posjetitelje i pobjegli helikopterom. Nitko nije ozlijeđen, piše Hina.

Helikopter, čiji je pilot možda bio otet, nađen je izgoren sjeverno od Pariza.

Faid je u bijegu a dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova je rekao da je "učinjeno sve kako bi ga se lociralo".

Faid je iz zatvora uspio pobjeći i 2013. kada je za taoce uzeo četiri zatvorska stražara, dinamitom si otvorio put iz zatvora i pobjegao automobilom koji ga je čekao.

Bio je u bijegu šest tjedana dok ga policija nije uhitila u jednom hotelu zajedno sa suučesnikom.

On je nakon provedenih deset godina u zatvoru 2009. bio pušten na uvjetnu slobodu nakon što je nadležne za njegov slučaj uvjerio da se promijenio.

Njegovu slavu su povećala pojavljivanja u televizijskim emisijama  te knjige o njegovoj prošlosti i kriminalnom usponu u opasnim pariškim predgrađima.

Kopirati
Drag cursor here to close