Traži naknadu zbog pandemije

Francuz se vezao lancem ispred osiguravajuće tvrtke

Martial Leotard, direktor tvrtke Les Ducs de Richelieu, kazao je da njegov osiguravatelj La Mutuelle de Poitiers Assurance odbija isplatiti naknadu, budući da je covid-19 pandemija, a ne epidemija koju osiguranje pokriva.
Vijesti / Svijet | 10. 06. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik tvrtke za planiranje vjenčanja vezao se lancem na parkingu svoje osiguravajuće kuće u francuskom Poitiersu u znak prosvjeda zbog odbijanja osiguravatelja da mu isplati naknadu zbog gubitaka uslijed krize izazvane koronavirusom.

Martial Leotard, direktor tvrtke Les Ducs de Richelieu, kazao je da njegov osiguravatelj La Mutuelle de Poitiers Assurance odbija isplatiti naknadu, budući da je covid-19 pandemija, a ne epidemija koju osiguranje pokriva. Leotard, koji je kraj sebe stavio plakat na kojemu piše "smrt malih tvrtki", kazao je da bi mogao započeti štrajk glađu.

"Od travnja gubimo prihode", kazao je Leotard za Reuters.

"Nećemo uspjeti, umrijet ćemo", dodao je. Osiguravajuća tvrtka kaže da, prema polici osiguranja, Leotardova tvrtka ne može dobiti kompenzaciju.

"Rizik od pandemije nije osiguran ovom policom", kazao je za Reuters Stephane Desert, izvršni direktor tvrtke La Mutuelle de Poitiers Assurance.

"Naši su uvjeti u ugovoru jasni", dodao je, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close