Trebes

Francuska: Talačka kriza u supermarketu

Gradonačelnik Eric Ménassi izjavio je za BFM TV da je otmičar trenutno sam s jednim policajcem u supermarketu i da su svi drugi taoci oslobođeni.
Vijesti / Svijet | 23. 03. 2018. u 13:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Talačka kriza u Francuskoj

Najmanje tri osobe su poginule u jugozapadnoj Francuskoj u napadu muškarca koji je zaustavio vozilo, pucao na policiju, a zatim uzeo taoce u supermarketu uzvikujući Bog je velik, javlja Reuters.

Policija je nakon toga upala u supermarket i ubila napadača. Izvor iz ministarstva policije je rekao da su i dva taoca poginula.


''To je privremeni bilans. Nažalost, može biti i gore. Tri osobe su ozlijeđene, jedna od njih teško'', prenosi Reuters izjavu neimenovanog izvora iz policije.

Naknadno, policija je objavila da je napadač upucao jednu osobu u glavu u gradiću Carcassonne prije nego je, bježeći od policije uzeo taoce.


Francuski predsjednik Emmanuel Macron je izjavio da se, najvjerojatnije radi o terorističkom napadu, te da su raspoređene sigurnosne snage.

Napadač je navodno izrazio lojalnost terorističkoj organizaciji ISIL i tražio je oslobađanje Salah Abdeslama, glavnog osumnjičenog za terorističke napade 2015. godine u Francuskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close