Zbog ilegalne migracije

Finska želi zatvoriti sve granične prijelaze s Rusijom

Ranije je ministarica unutarnjih poslova Mari Rantanen rekla da su finske vlasti odlučile započeti pripremne radove za ograničavanje prometa na granici s Rusijom.
Vijesti / Svijet | 15. 11. 2023. u 11:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finski premijer Petteri Orpo razmišlja o mogućem zatvaranju nekih ili čak svih kontrolnih točaka na granici s Rusijom zbog priljeva ilegalnih migranata s Bliskog istoka, izvijestila je televizija Yle, prenosi Geopolitika.news

"Možemo ograničiti granični promet, zatvoriti neke ili čak sve prijelaze ili smjestiti prihvatni centar za tražitelje azila na jedno mjesto", rekao je premijer komentirajući izvješća o povećanju broja ljudi koji prelaze istočnu granicu zemlje bez potrebnih dokumenata.

"Vladina poruka je jasna. Želimo osigurati sigurnost naše granice", rekao je premijer.

Ranije je ministarica unutarnjih poslova Mari Rantanen rekla da su finske vlasti odlučile započeti pripremne radove za ograničavanje prometa na granici s Rusijom. Helsinki je izvijestio da je oko 60 tražitelja azila bez dokumenata stiglo na istočnu granicu ovog tjedna. Prošlog tjedna bilo ih je 71. Prema graničnoj službi, oni nisu ruski državljani i većina ih je s Bliskog istoka. Helsinki kaže da je o tom problemu razgovarao s Moskvom.

Kopirati
Drag cursor here to close