Zabava

Finkinje snimcima sa zabava pružaju podršku premijerki Marin

Finkinje su podjelom vlastitih snimaka zabilježenih tijekom zabava, uključujući i plesanje, pružile podršku premijerki Finske Sanni Marin.
Vijesti / Svijet | 21. 08. 2022. u 13:40 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finkinje su podjelom vlastitih snimaka zabilježenih tijekom zabava, uključujući i plesanje, pružile podršku premijerki Finske Sanni Marin.

Finkinje često snimke dijele na društvenim mrežama uz etiketu ”Solidarisanje sa Sannom“.

Prof. Anu Koivunen, koja se na Univerzitetu Turku bavi rodnim studijima, kazala je ranije kako su snimci na kojima je Sanni Marin podijelili javnost. Dok jedni misle da su snimci naštetili ugledu Marin i političarima u Finskoj, drugi smatraju da je plesanje i zabavljanje nešto normalno te da se nikoga ne bi trebalo ticati šta premijerka radi u slobodno vrijeme.

Video: Premijerka se odlično zabavljala

Dio javnosti smatra i kako Marin nije uradila ništa nelegalno.

“Ponekad je potrebno prihvatiti da donosioci odluka plešu, pjevaju i zabavljaju se“, kazala je Koivunen.

Na društvenim mrežama nedavno su objavljeni snimci na kojima se vidi kako Marin pleše s prijateljima na zabavi, dok ljudi iza nje uzvikuju ”kokain”.

Zastupnik u parlamentu Mikko Karna kazao je kako se Marin treba podvrgnuti testiranju na narkotike te pozvao da rezultati budu podijeljeni s javnošću.

Finska premijerka Marin izjavila je u petak da se testirala na prisustvo droge u organizmu nakon objavljivanja videa na kojem pleše sa prijateljima na zabavi. Marin je na konferenciji za novinare rekla da se testirala, a da će rezultati biti poznati sljedeći tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close