Opet dokumenti

FBI upao u kuću Joea Bidena

Agenti Saveznog istražnog ureda pretragu vrše u sklopu istrage o povjerljivim dokumentima koje Biden posjeduje
Vijesti / Svijet | 01. 02. 2023. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenti Saveznog istražnog ureda (FBI) pretražuju dom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena u mjestu Rehoboth Beach u saveznoj državi Delaware, piše The Guardian.

Pretragu obavljaju u sklopu istrage o povjerljivim dokumentima koje Biden posjeduje, rekao je predsjednikov odvjetnik.

''Ministarstvo pravosuđa SAD-a provodi planiranu pretragu predsjednikova doma. Predsjednik je podržava i surađuje s agentima FBI-a'', rekao je Bidenov odvjetnik Bob Bauer, prenosi Hina.

''Ministarstvo je zatražilo da pretragu provede bez da je prije toga obavijestilo javnost, a mi smo odlučili surađivati. Današnja je pretraga dio temeljitog procesa koje Ministarstvo provodi i mi ćemo s njim nastaviti surađivati'', dodao je Bauer.

TV postaja CBS izvijestila je da je pretraga dogovorena te da FBI i Ministarstvo nisu tražili nalog za pretres.

Biden je prošlog mjeseca agentima FBI dopustio da obave pretragu njegova doma u Wilmingtonu u Delawareu, jedne od dvije lokacije na kojima su pronađeni povjerljivi materijali. Biden je u studenom prošle godine dao dopuštenje da se pretraži njegov bivši ured u Washington D.C.-u.

Do sada je u Bidenovim nekretninama u Wilmingtonu i Washingtonu pronađeno između 25 i 30 povjerljivih dokumenata. Neki od njih su iz vremena dok je Biden bio senator, a neki iz vremena dok je bio potpredsjednik SAD-a.

Bidenovi su odvjetnici pretražili njegov dom u Rehoboth Beachu, no tamo nisu pronašli nijedan povjerljiv dokument.

Kopirati
Drag cursor here to close