Lova za podatke

FBI traži osobe koje su upale u Kongres, nude nagrade onome tko pomogne

''Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1000 dolara svakome tko pruži informacije koje dovedu do uhićenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin", stoji u objavi policije.
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Washingtonu objavila je fotografije pristaša Donalda Trumpa koji su u srijedu upali u američki Kapitol i napravili potpuni kaos, piše Index.

Policija je objavila fotografije na internetu, a mediji su brzo identificirali muškarca s obojenim licem i krznenom kapom s rogovima kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pobornika QAnona.

Angeli je, nakon što je s ostatkom Trumpove rulje nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

"Ako imate saznanja o ovim osobama ili o incidentu, nazovite policiju na (202) 727-9099 ili pošaljite poruku na 50411. Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1000 dolara svakome tko pruži informacije koje dovedu do uhićenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin", stoji u objavi policije ispod fotografija.

"Pred nama je još puno posla kako bismo identificirali svakog od ovih nasilnika", rekao je šef policije DC-a Robert Contee.

Contee je rekao da je uhićeno 68 osoba, a samo jedna od njih je iz Washingtona.

"Prikupili smo brojne fotografije osoba i tražimo da nam zajednica pomogne da ih identificiramo", rekao je i dodao kako se radi o pojedincima koji su sudjelovali u raznim nasilnim djelima ili uništavanju imovine.

Fotografije su podijeljene FBI-u, lokalnim hotelima i zračnim lukama.

Kopirati
Drag cursor here to close