Izbori 2016.

FBI priznao propuste

"Kakve će biti posljedice takva nezakonitog ponašanja? Možda višegodišnja zatvorska kazna?", dodao je Trump i zatražio "ispriku".
Vijesti / Svijet | 16. 12. 2019. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ravnatelj FBI-ja James Comey priznao je u nedjelju da je savezna policija počinila "nepobitne propuste" na početku istrage o upletanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016., piše Hina.

Donald Trump koji je Comeyja otpustio 2017. odmah je komentirao da bi potonji mogao biti osuđen na "višegodišnju" zatvorsku kaznu.

James Comey je uvijek branio FBI od napada američkog predsjednika.

No u nedjelju je priznao da se prema Carteru Pageu, savjetniku Trumpova stožera na izborima 2016. za vanjsku politiku, brzo osumnjičenom u istrazi savezne policije o ruskom upletanju, nepravedno postupalo.

U razgovoru za mrežu Fox News Comey je ocijenio da je FBI-jevo odobrenje za praćenje Pagea, a koje je osobno potpisao, sadržavalo "veće pogreške".

"Bilo je nepobitnih propusta, u odobrenju je moralo biti sedamnaest stvari, ili su se barem morale navesti i opisati drukčije", rekao je.

Te su pogreške pobrojane u izvješću glavnog inspektora ministarstva pravosuđa objavljenom 9. prosinca. U tom dokumentu glavni inspektor odbacuje da je FBI imao bilo kakve političke motive za pokretanje istrage, ali ističe da je bilo "pogrješaka i propusta" što su ih počinili neki agenti kada su tražili od suda odobrenje za prisluškivanje Pagea.

"Dakle, sada Comey priznaje da je bio u krivu. Opa!, ali on to čini samo zato što je uhvaćen s prstima u pekmezu", oštro je reagirao Trump na Twitteru.

"Kakve će biti posljedice takva nezakonitog ponašanja? Možda višegodišnja zatvorska kazna?", dodao je Trump i zatražio "ispriku".

 

Kopirati
Drag cursor here to close