Šibenik

Evaukacija stanovništva zbog požara u Hrvatskoj

Požar je nošen jakim jugom te je u jednom trenutku zaprijetio i objektima zbog čega su dvije obitelji iz sigurnosnih razloga evakuirane
Vijesti / Svijet | 13. 07. 2023. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je evakuacija ljudi s područja Grebaštice kod Šibenika, gdje je u četvrtak oko 11 sati planuo veliki požar, a čije gašenje otežava jak vjetar.

U gašenju požara oko 16 sati sudjelovalo je 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila. Angažirani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (JVP Split i Trogir te DVD-ovi Split, Kaštel Gomilica i Solin) kao i intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Split i Šibenik te 5 Canadaira, objaljuje Hrvatska vatrogasna zajednica. 

"Požar je nošen jakim jugom te je u jednom trenutku zaprijetio i objektima zbog čega su dvije obitelji iz sigurnosnih razloga evakuirane. Požar još nije pod kontrolom, a vatrogasci i zračne snage ulažu nadljudske napore da se što prije lokalizira“, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Foto: Bljesak.info / Požar kraj Grebaštice kod Šibenika

Policijska uprava Šibensko-kninska zatvorila je državnu cestu D-8 od Žaborića prema Primoštenu, kako bi osigurala nesmetan rad vatrogasaca i ostalih službi angažiranih na gašenju požara.

To je drugi požar u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj sudjeluju zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, kažu u Ministarstvu obrane.

Inače, južnu Europu zahvatio je jaki toplinski val u četvrtak, uz upozorenje da bi sljedećeg tjedna temperature mogle doseći rekordne vrijednosti za taj kontinent, a meteorološka upozorenja izdana su za španjolske Kanarske otoke, Italiju, Hrvatsku, zapadnu Tursku, Cipar i Grčku.

Kopirati
Drag cursor here to close