Njemačka

Evakuiran božićni sajam zbog eksplozivne naprave

Njemačka policija otkrila eksplozivnu napravu u blizini božićnog sajma
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2017. u 18:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je evakuirala božićni sajam i okolno područje u njemačkom gradu Potsdamu, u blizini Berlina, kako bi analizirala sumnjivi paket, te je otkriveno da on sadrži eksploziv, priopćila je u petak lokalna policija na svom Twitter profilu.

Iz policije su kazali da su na lice mjesta poslate specijalne postrojbe koje su pregledale ovaj predmet, koji novine Neueste Nachrichten opisuju kao paket veličine 40 sa 50 centimetara, isporučen jednoj apoteci koja se nalazi u blizini ovog sajma, prenosi Reuters.



Ove novine pišu da je policija obaviještena o paketu oko 14.30 sati po lokalnom vremenu, nakon što je jedan uposlenik otvorio paket u apoteci i u njemu ugledao sumnjive žice i elektroniku.

''Potvrđene su sumnje da se radi o improviziranoj eksplozivnoj napravi'', objavljeno je na Twitter profilu policije.

Policijski stručnjaci su u petak uklonili napravu punu čavlova koja je isporučena apoteci u blizini božićnog sajma u njemačkom gradu Potsdamu, u blizini Berlina, kazali su dužnosnici lokalne policije i službi sigurnosti.

Karl-Heinz Schroeter, ministar unutarnjih  poslova pokrajine Brandenburg, rekao je da će to područje za sada ostati zatvoreno dok policija istražuje da li je isporučeno još sličnih paketa.

''Mi smo u procesu istrage... Moguće je da je još paketa isporučeno ovdje u blizini božićnog sajma. Mi želimo osigurati da nitko ne bude u opasnosti'',  kazao je Schroeter novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close