Ne sluti na dobro

Europa se priprema za "arktičku ekspoloziju" s niskim temperaturama, snijegom...

Agencija za okoliš izdala je brojna upozorenja o poplavama.
Vijesti / Svijet | 24. 11. 2023. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meteorolozi prognoziraju da će temperature tijekom noći na petak i u subotu u ruralnim dijelovima Škotske pasti na čak minus šest stupnjeva, a u nekim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva najavljeni su i snježni pljuskovi, objavio je The Telegraph.

"Stiže nam ‘arktička eksplozija‘. Jaka kiša i oluje moguće su u sjevernim regijama, dok bi u ostatku zemlje i Walesu trebalo ostati suho", izjavio je Aidan McGivern iz u Ureda za meteorologiju.

"Do kraja tjedna hladni vjetrovi stizat će sa sjevera. Ovog tjedna bit će hladnije i bit će snježnih pljuskova uglavnom iznad brda sjeverne Škotske. Ali drugdje, u područjima s visokim tlakom, u petak i početkom vikenda bit će uglavnom suho", dodao je.

Chris England, producent vremenske prognoze za Sky News, kaže kako će se arktički zrak proširiti na veći dio Velike Britanije tijekom sljedećih nekoliko dana.

"Na sjever i istok donijet će vrlo jake vjetrove, mjestimičnu tuču i snježne pljuskove. Visoki pritisak sa zapada smirit će se kasnije u petak, a tijekom noći razvit će se velik mraz. Temperature će uglavnom biti stupanj ili dva iznad ili ispod nule, ali neki sjeverni dijelovi mogli bi zabilježiti i nekoliko stupnjeva niže", prognozira.

Istodobno, Agencija za okoliš izdala je brojna upozorenja o poplavama. One lokalne, uzrokovane podzemnim vodama u dijelovima južne Engleske, moguće su do petka. Lokalne obalne poplave oko Norfolka, Suffolka i Essexa u petak su moguće, ali se ne očekuju.

Kopirati
Drag cursor here to close